Бил ли е Шави Ернандес миналото лято инкогнито на Силистар?

Персонализирани кейсове със снимка по избор. Кейсове за телефони със снимка за iPhone 7, кейсове за samsung със снимка. Превърнете скучния кейс в уникален аксесоар

Летувал ли е миналото лято новият треньор на „Барселона” Шави Ернандес със съпругата си Нурия Кунийера инкогнито на плажа Силистар край Синеморец? През лятото семейството отбеляза осем години от сватбата си. Бившият испански национал и журналистката се венчаха през 2013 г. на бляскава церемония пред 180 гости в Ботаническата градина в град Жирона. И двете им дечица се родиха в Катар – Асия преди 5 години и Дан Ернандес, който този месец ще навърши 3.

Преди дни във връзка с поемането на треньорския пост на „Барселона” в мрежата се появи снимка, на която двойката отмаря на закътан и спокоен плаж, а Шави се е облегнал на възглавница с българската шевица „Канатица”. Тази шевица, разпространена в района на Странджа, е известна като знакът за „Семейство“. Представлява надграден Маказ чрез добавянето на два по-малки триъгълника симетрично от двете страни на Маказ, които символизират появата на деца. Създаването на семейство и продължението на рода чрез ново поколение е една от най-важните ценности за човека и именно това е заложено в тази най-разпространена шевица. В последствие, когато се появят и внуци- се добавят по още един чифт триъгълници и така се появява „Голямата Канатица“. И накрая идва „Великата Канатица“, при която композицията се утроява, показвайки разрастването на рода.  Както геометричните форми и композициите, така и цветовете имат своята важна роля в цялостното изграждане и послание на шевицата. Често следват определени цветови схеми. Всеки от тях е натоварен със значение, което допълва цялостното значение на българските шевици: