В Минерални бани вземат мерки срещу безразборните фойерверки

В Минерални бани вземат мерки срещу безразбирните фойерверки. Не хвърляйте безразборно фойерверки и бенгалски огън! Не разрешавайте на малките деца да си играят с кибрит, бенгалски огън, сигнални ракети и фойерверки! На по-големите деца разяснете какви са опасностите при тяхното използване! Внимавайте с употребата на алкохол, когато ползвате фойерверки!

Спазвайте законовите изисквания за притежание и използване на фойерверки. Четете всички упътвания и предупреждения на всеки етикет, за да сте наясно с начините за използване им. Никога не използвайте фойерверките на закрито или в стъклени, или метални  контейнери. Особено опасна е практика да се възпламеняват пиратките, след като се поставят в бутилка или друг съд. Детонацията в тясното пространство разбива бутилката и отхвърчащите стъкла могат да причинят сериозни наранявания не само на ползващия пиротехническото изделие, но и на случайно преминаващи хора.

Използвайте подходящи средства за запалване на фойерверките – кибрит, специални драскала за пиратки или специални електро запалки, които ще ви позволят да бъдете на достатъчно безопасно разстояние. Ако е необходимо използвайте джобно фенерче, за да можете да различите фитила в тъмното, но не поставяйте в близост до фойерверка лесно запалими  материали, които мотат да се взривят. Запалете фойерверка и бързо се отдалечете. Не използвайте неизправни или самоделно направени фойерверки! Ако закупеният от вас фойерверк не се възпламени, оставете го настрана и изчакайте около 5 минути, след което го  залейте с вода.