Пет снимки от село Сърница в култова фотоизложба на GISSEN

Пет снимки от село Сърница в община Минерални бани са намерили място в новата фотоизложба на Живко Тенев – GISSEN „Дайте шанс на Балканите!” Тя бе открита на 1 декември в Музея на GISSEN, виртуално пространство, което съхранява 54 изложби на известния артист.

Село Сърница е едно много специално място и това е причината да бъде представено по този начин, сподели GISSEN. Тепърва ще се разкриват тайните на Сърница, а те са с огромно значение за човечеството, почти толкова значимо, колкото е Йерусалим за християните или Мека за мюсюлманите, каза още творецът. „Дайте шанс на Балканите!” е продукция, включваща фотографии от Балканските страни, заснети по време на многобройните скиталчества на артиста. Тези снимки са твърде далеч от погледа на обикновения турист и по-скоро аз ги определям като част от репортерската ми същност, споделя авторът. Тук има снимки от много интересни места в Хърватия, Черна гора, Сърбия, Гърция, Румъния и не на последно място България. С тази изложба искам да кажа, че ние, хората от Балканите живеем на една огромна скала, вдадена в морето, и тук са приплетени езици, етноси, религии и най-вече човешки съдби, с които светът трябва да се съобразява.

Най-успешните фотографски проекти на Живко Тенев – GISSEN до този момент са „Един град – две лица” /2008/, „Рабово – хлябът на боговете” /2010/, „Виното на Сабазий” /2012/, „Българският Холивуд” /2014/, „GISSEN: Antwerp – 14:00” /2018/, „Изгубен в Дубровник” /2019/, „Будва… удва… два-а-а!” /2019/, „С Ксенофонт на Метеора” /2019/, „Земята на Ван Гог” /2020/, „NIHIL SINE DEO” /2020/, „Париж си заслужава един GISSEN” /2020/, „Аз съм Амстердам” /2021/ и „Един момент, Созопол!” Фотоизложбата „Дайте шанс на Балканите!” може да бъде разгледана оттук!