Кметът: Болницата в Радунци не е трамплин за политическа кариера

Политическа партия „Възраждане” се опитва да трупа дивиденти преди поредните избори с белодробната болница в село Радунци, сподели кмета на община Мъглиж д-р Душо Гавазов. Тази болница е със 100% държавно участие, т.е. тя е Държавна собственост. Държавата със своето безхаберие е довела този най-голям на Балканите Санаториум за белодробни болести до фалит и то години преди да ни притисне пандемията.

Ще бъде финансово престъпление, ако община Мъглиж плаща за охрана на 100 % държавен обект с парите на данъкоплатците. А що се отнася до „доброволецът”, който „Възраждане” е „назначила”, включвайки го в листата си, да пази обекта това си е чиста демагогия. Можеха да му платят някаква минимална сума от партийната си субсидия, вместо да му предлагат неизбираемо място за парламента, каза още кметът на Мъглиж.

По думите му след многократни негови участия по различни национални и местни медии бившето здравно заведение получило ,,специално” внимание от страна на много недобросъвестни хора – крадци. „След поредния сигнал за трайно чуждо присъствие в болницата на непознати лица, най-нормалното нещо е да се изпрати полицейски екип за проверка. Оказа се, че става въпрос за доброволец, който е решил да пази здравното заведение от вандали?! Той и сега е там, т.е тиранинът Гавазов не му е попречил да изпълнява благородната си мисия или предизборните си намерения?!“, допълва градоначалникът. Той поставя следните въпроси към представителите на ПП ,,Възраждане”:

1. Защо не насочихте злобата си срещу министърът на здравеопазването, Д-р Стойчо Кацаров като принципал на ведомството, собственик на Болницата в с. Радунци?

2. Не бяхте ли тези, които с целенасочената си политика в последната година, докарахте на власт този титан на съвременната научно-изследователска и здравна мисъл и го направихте министър на най-грабеното и ощетявано министерство?

3. Толкова ли е трудно да отделите малка сума от близо милионната си партийна субсидия и да заплатите труда на мъжа-доброволец, вместо да го включвате парадно и жалко в партийните си листи за изборите, без да има и минимален шанс да види Парламента от близо?

5. Можете ли да правите друго освен да нападате и блъскате министри с по 60 кг. живо тегло по подлезите на София, при условие, че преди 7 месеца вие ги ръкоположихте като такива? В резюме: Долу ръцете от община Мъглиж!