Определиха местата за агитационни материали в Минерални бани

Определени са местата на територията на община Минерални бани за поставяне на агитационни материали /плакати, реклами, обръщения/ по време на предизборната кампания в изборите за Народно събрание на 11.07.2021г. Тези материали могат да бъдат поставяни по автоспирки и електрически стълбове.

Забранено е поставянето на плакати и други предизборни агитационни материали извън периода на предизборната кампания – от 11 юни 2021 година до 24:00 часа на 9 юли 2021 година.

Унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения в Изборния кодекс ред, се забранява до приключване на изборния ден, не се разрешава поставянето на агитационни материали на партии, коалиции и инициативни комитети в изборните помещения и на разстояние, по – малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение, в деня на вота и до края на гласуването. В агитационните материали е забранено използването на герба и знамето на Република България или на чужда държава, както и религиозни знаци или изображения.

Поставянето на агитационни материали извън определените за целта места се счита за административно нарушение, освен ако в закон е предвидено друго. По решение на Районната избирателна комисия кметът на общината има право да премахва или изземва агитационните материали, поставени или разпространени в нарушение на кодекса, което може да се осъществи със съдействието на органите на Министерството на вътрешните работи. Премахването и изземването на такива материали в изборния ден може да става и по решение на секционните избирателни комисии. Партиите, коалициите и инициативните комитети трябва да премахнат поставените от тях агитационни материали по повод на вече приключилите избори в срок от 7 дни след изборния ден /до 18 юли 2021 г./.