Как Рене от Вашингтон се ожени за Златко от ромската махала в Мъглиж

Необичайна романтична история. Златко е от ромски произход, а Рене е американка. Той е израснал в ромската махала в Мъглиж, а тя във Вашингтон. Днес са семейство и живеят в България, в ромската махала. Двамата се запознават през 2016 г.

„Аз дойдох с хуманитарна мисия. Всяка година идваме да помагаме на ромите. В началото не го забелязах“, разказва Рене пред Нова телевизия. А Златко признава, че му е било трудно да й пише, защото е пораснал в ромската махала в малък град в провинцията. Пишат си в социалната мрежа в продължение на 8 месеца. И двамата вярват, че Бог ги е събрал.

„Аз чаках 10 години да срещна съпруг. Имаше много хора, които се молиха за мен, вярвах, че Господ ще ми покаже кой ще е моят съпруг, как ще изглежда. През нощта преди той да ми пише няколко човека се помолиха за мен и ми казаха, че моят бъдещ съпруг е близо, че той е тъмен и прилича на човек от Средиземноморието. Аз не повярвах, но следващата сутрин се почувствах различно и се събудих от негово съобщение“, спомня си Рене. Тя и Златко са евангелисти. Тя е психолог по образование, а той следва история и е здравен медиатор в ромската махала. С приятели от църквата се грижат за хора в нужда. Златко разказва, че първата една година са си писали с помощта на интернет преводач. „Аз й казах, че е най-прекрасният мъж, когото съм срещнал някога, а тя, когато дойде в България, ми каза, че съм най-красивата американка, която е срещала“, обясни той. На сватбата им има 300 души, а гостите от САЩ са само двама – майката и бащата на Рене. Сватбата се помни и с друго – Златко се е оженил, когато е бил на 30 години, а това за ромската махала е невероятно.