Кметът на Минерални бани с поздрав за 24 май

Кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер поздрави по повод 24 май всички учители и ученици, просветителите и дейците на културата, както и всички жители на общината.  

Честит 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост! 24 май е  най – светлия български празник, ден на националната ни идентичност, ден , който ни напомня, че българският език и култура  са тези , които ни сплотяват. На тази паметна дата се прекланяме пред делото на Светите братя Кирил и Методий и отдаваме почит на всички, които пазят нашето културно- историческо наследство и го предават от поколени на поколение. Сърдечно Ви  поздравявам всички  – представителите на образованието и  науката,  на българската култура и изкуство. Всички, които са избрали словото, науката, баграта и музиката, се казва в поздравителния адрес на кмета.

Изказвам искрената си благодарност към всички наши учители. Днес всички Вие заслужавате нашата почит за огромните усилия и обич, с които се раздавате, за да изградите бъдещото поколение на България от достойни и образовани млади хора. Пожелавам Ви все така да следвате великата мисия завещана ни от предците –  да образоваме нашите деца, да обичаме и да пазим родния език.

Днешният ден е ден и за благодарност и към всички Вас,  културни и просветни дейци, самодейци, читалищни и библиотечни деятели и общественици, които с вътрешна убеденост се грижите за опазването и разпространението на богатото ни културно-историческо  наследство, за усъвършенстване чрез словото, за разнообразието и развитието на музиката и танците. Уважаеми ученици, помнете и почитайте вашите учители, които са Ви научили на толкова много и толкова ценни неща. Пожелавам Ви да бъдете здрави, упорити, да учите с желание, оптимизъм и воля, бъдете уверении носете самочувствието на достойни личности и граждани на България. Честит празник!