Беркай Тефик от Караманци с бронзов медал от турнира в Калошвар

Двама състезатели на „Буря” Караманци взеха участие в Международния турнир по борба в румънския град Калошвар. Това са Беркай Тефик в категория до 57 кг и Мурат Иляз при 48-килограмовите. Двамата са в националния отбор по борба, след като завоюваха златни медали на Детския личен и отборен шампионат, който се проведе в Сливен по-рано тази година.

На турнира в Калошвар Беркай Тефик се класира на трето място и завоюва бронзов медал, а Мурад Иляз остана на пето място. Загубите в турнира са от противници, които преди това са ги побеждавали в други състезания, сподели треньорът на клуба Джейхан Тефик. Според него влияние е оказало и това, че момчетата за първи път са на състезание с други треньори – тези от националния отбор по борба.

На турнира в Калошвар участват много силни борци от Румъния, Украйна, Грузия и Молдова. Беркай Тефик и Мурат Иляз са единствените състезатели в националния отбор на България от Хасковска област, което поставя клуб „Буря” – Караманци на едно изключително високо ниво. Този турнир беше генерална репетиция за двамата състезатели на „Буря” – Караманци преди началото на Европейското първенство по борба, което ще се проведе от 27 до 30 май т.г. в София.