Жена от Минерални бани заразена с коронавирус

BanyЗаразена с Covid-19 e жена на 52 г. от община Минерални бани, която работи като медицинска сестра към МБАЛ-Хасково. Жената е настанена за лечение в Инфекциозно отделение. За последното денонощие на територията на хасковска област са диагностицирани единадесет нови положителни случая на коронавирусна инфекция и един излекуван. Положителни са: мъж на 49 г. от община Любимец, медицинско лице и двама мъже на 51 г. и 49 г. от община Хасково, друг персонал към Центъра за спешна медицинска помощ Хасково.
Положителни още са: мъж на 32 г. и жена на 61 г. от община Димитровград, мъж на 39 г. от община Любимец, мъж на 67 г. от община Харманли и две жени на 21 г. и 68 г. от община Хасково. Положителен резултат е отчела и пробата на начална учителка от ОУ “Пенчо Славейков” – Димитровград. 61-годишната жена от община Димитровград е преподавателка на втори клас. Тя не е била на работа от 30 септември, въпреки това учениците са поставен под карантина и минават на дистанционно обучение, а на училището е извършена крайна дезинфекция по предписание на РЗИ-Хасково.
Останалите 4 човека, които системата отчита, бяха съобщени през вчерашния ден. Напълно излекувано е момче на 12 г. от община Хасково. Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 291 души. В инфекциозно отделение на МБАЛ-Хасково са хоспитализирани 18 лица, двама от който жители на друга област. Хоспитализираните, заболели от хасковска област са общо 20 човека, четирима от тях са в лечебни заведения извън областта. На домашно лечение са 58 човека, починали са 22-ма, а напълно излекувани са 191 човека.