Минерални бани се присъедини към Световния ден на ходенето

BanyОбщина Минерални бани се присъединява към инициативата Световен ден на ходенето. Тя ще се проведе на 4 октомври 2020г. Проявата се организира от Българска федерация спорт за всички, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и се провежда за 28-ми пореден път. Община Минерални бани разполага с шест туристически екопътеки с обща дължина над 50 км, включващи множество забележителности и в момента разработва проект за седми маршрут.
Денят на ходенето е проява от Държавния спортен календар на федерацията за 2020 г. и Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2020”. Световният ден на ходенето е кампания от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА. Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания с физически активност и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.
Присъединете се към инициативата на Българска федерация спорт за всички – Световен ден на ходенето. Спортувайте, забавлявайте се, усетете удоволствието от спорта, снимайте и качете снимки или видео на Facebook страницата на федерацията: Българска Федерация спорт за всички – БФСВ с хаштаг #ОбичамДаСпортувам и/или слоган „Аз подкрепям спорта и спортувам в Световния ден на ходенето“. Да бъдем активни! Да бъдем заедно в Световния ден на ходенето!