Платформа за изкуство продава онлайн картини на GISSEN

GissenВ условията на наложената карантина повечето от българските творци се надяват на регламентираната помощ от държавата. Малцина са тези, които никога не са разчитали на държавна помощ, няма да го направят и сега. Един от тях е Живко Тенев – GISSEN. Само след десетина дни, на 1 май той ще открие новата си изложба „Рисунки от Париж” във виртуалната Галерия GISSEN на адрес: https://gissenbg.com
Това ще бъде 17-тата изложба от мащабния проект „Годината на GISSEN”, с който артистът отбелязва 60-годишния си юбилей. Изложбите се откриват на всяко първо число от месеца и повечето от тях все още могат да се видят в галерията. Най-характерното за GISSEN е това, че той сам финансира всички свои проекти. От няколко дни негови произведения се продават от платформата ARTPAL: https://www.artpal.com/gissenart и могат да бъдат купени онлайн от всяка точка на света. Предлагам в тази платформа единствено картините от проекта „GISSEN в кошарата на Димчо Кехая”, който реализирах преди няколко години, сподели артистът. Бях далеч от мисълта, да продавам изкуството си през платформи, но това също е възможност по време на криза. В повечето случаи предпочитам да контактувам лично с хората, които харесват творбите ми през моята галерия, но във времена като тези малко от българите могат да си позволят покупка на картини, споделя още артистът.
GISSEN е едно от креативните имена в най-новото българско изкуство от началото на 21-ви век. През последните 12 години той е реализирал над 130 изложби – живопис, графика, карикатура, плакат, фотография. Почти всички са показвани в интернет пространството и са били достъпни за всеки, който пожелае да ги разгледа и да си купи някоя от картините. Сред най-успешните му живописни проекти са „Малки акварели” /2005/, „Понякога” /2007/, „Пясъчни светове” /2014/, „Нощният GISSEN“ /2014/, „JiDzen” /2016/, „GISSEN в кошарата на Димчо Кехая“ /2016/, „Стъпканите слънчогледи” /2017/, „Военна тайна” /2018/, „LA RUSHE“ /2018/, „Живописъци” /2019/, „Duende” /2019/ и „Merci bien!” /2020/.