Ученици от Минерални подкрепиха инициативата „Искам бебе”

BanyКметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер подкрепи Коледния благотворителен базар на Областния управител на област д-р Стефка Здравкова. За трета поредна година благотворителното събитие е посветено на каузата „За повече деца в България“.
Учениците от 4-ти клас в СУ „Проф. д-р Асен Златаров” с ръководител г-жа Радева бяха инициатори за кампанията в Минерални бани. Те успяха да съберат сумата от 880 лева, която ще бъде предадена за инициативата „Искам бебе”.
Стотици деца от десетки училища от област Хасково изработваха сувенири, коледни украси и кулинарни изкушения и в продължение на два дни ги продаваха в полза на семействата с репродуктивни проблеми. Специален жест към каузата „за повече деца в България“ направи младото семейство Деница и Николай Стоянови, които дариха 1850 лева, дарени от гостите на тяхната сватба в подкрепа на „Искам бебе“. Това е второто младо семейство, което подкрепя кампанията по този начин. През лятото общинският съветник Румен Стоянов и съпругата му Румяна също преведоха средствата, дарени от гостите на сватбата им, в полза на семействата, които искат да сбъднат най-съкровената си мечта – да станат родители.