Дядо Коледа раздаде подаръци на децата в Минерални бани

Bany 1Коледният празник за децата от Минерални бани тази година бе по-вълшебен отвсякога. Всяка година през декемврийската свята нощ светът замлъкна и очаква чудото. По стародавна традиция в тези мигове ние преоткриваме себе си и своята вяра в доброто. Очарование се крие в чудната Коледна нощ. Светът потъва в тишината на очакването, коледарска песен звучи като молитва и благослов, бъдникът в огнището припламва, дал топлина на хората.
Изправени пред коледното вълшебство ние отброяваме поредната година от нашия живот, припомняме изгряла или отишла си мечта, възкресяваме надежда за нещо хубаво и светло.
Виктория, Златка и Петя са момичетата, благодарение на чиято инициатива днес на сцената в Минерални бани се събрахме всички ние. Нека ги поканим на сцената с аплодисменти.
Добре дошли на всички, огромно е вълнението, когато виждаме пред очите си вас – децата на Минерални бани. Благодарим на г-жа Славея Костадинова и на г-жа Таня Янева, директорките на училището и детската градина, които прегърнаха идеята и направиха възможно това, техните деца да бъдат тук, каза Петя Малинова. Благодарим на доброволците, които ни помагаха през цялото време и днес са тук, около сцената. И най-накрая огромна благодарност на тези, на чиито врати почукахме и които ни помогнаха финансово. Думата спонсор може да бъде интерпретирана по различни нацини, затова моля за горещи аплодисменти за нашите съмишленици, които отвориха сърцата си и дариха за да го има този празник, каза още Петя Малинова.
След това на сцената при децата излязоха най-голямото джудже – Джу, Снежанка и разбира се, Баба Коледа. Те увлякоха децата в духа на Коледния празник, очаквайки самия Дядо Коледа, които нямаше как да пропусне Минерални бани. Така всяко дете получи своя подарък лично от белобрадия старец, за да се превърне Коледната нощ в един незабравим миг.