Ардино с богата програма за коледно-новогодишните празници

ArdinoСветлините на коледно-новогодишната елха в Ардино ще бъдат запалени на 6 декември. По традиция коледното дърво отново ще бъде поставено в централната част на града. Спектакълът ще започне от 17.30 часа с много забавления. То е част от богатата коледно-новогодишна програма, която Община Ардино предлага на всички жители и гости на града.
На 2 декември (понеделник), от 18 часа в салона на Народно читалище „Родопска искра” ще бъде представена театралната постановка „Секскомедия в лятна нощ“ по Уди Алън на театър „Димитър Димов“ от Хасково. Билети се продават в градската библиотека.
На 5 декември в Общинския музей ще бъде представянето на новоизлязлата поетична книга „Öğretmen Rasim“(„Учителя Расим“) и изложба „Интарзия“ от творби на Саджит Исмаилов. А на 13 декември ще бъде представянето на новите творби на писателя Нихат Алтънок (Неждат Бехчедов). Организатори на културните прояви са Общественият съвет „Закрила на културното наследство“ и НЧ „Родопска искра“.
На 20 декември от 17 часа в салона на градското читалище ще се проведе традиционният празничен Коледно-Новогодишен концерт с участието на любителски художествени състави от НЧ “Родопска искра”, СУ „Васил Левски”, ДГ „Слънце”, ДГ „Брезичка” и Центърът за подкрепа за личностното развитие – Общински детски комплекс – Ардино (ЦПЛР-ОДКК).
В спортните прояви са включени коледен турнир по тенис на маса и поход-коледно настроение до „Дяволски мост“, които ще се проведе на 9 и 14 декември. В полунощ на 31 декември празнични илюминации ще огреят небето над града под Белите брези.