Душата на мегалитите край Минерални бани е жива

BanyОбщина Минерални бани има потенциал да излезе начело в категорията „Община на 2019 г. за културно-исторически туризъм” за наградите на Министерството на туризма. В момента тя е на втора позиция със 23,78 % от гласовете и само на два процента след временния лидер Сливен. При положение, че мобилизира в онлайн-гласуването през оставащите две седмици до края на надпреварата, има реални шансове да достигне до челото на класацията.
Древните мегалитни паметници Орлови скали, където има изсечени човешки лица най-вероятно имат душа. Подобни «каменни хора» – дълги по пет метра, които имат душа са изследвали Ернст Мулдашев и неговите колеги в Башкирия, където учените провели експедицията «От живота на камъните». От една страна те събирали легенди за каменните хора, а от друга – търсели самите каменни идоли, които са сравними с живи духовни личности.
Ето какво казва за това геологът Алексей Савелиев, член на тази експедиция: „Да бъдат наречени каменните идоли живи – такова твърдение звучи доста фантастично за обикновения човек, но всеки геолог, работещ дълго време с минерали, започва да разбира това – камъните притежават съзнание. Друг въпрос е, че каменните идоли на Мулдашев са особени духовни личности от далечното минало на Земята“. Самият Мулдашев е убеден, че на нашата планета някога са съществували не само други цивилизации, за които днес знае практически всеки образован човек, но и съвсем други форми на живот – например, силициеви.
Нас от детските ни години ни учат“, казва друг член на експедицията „От живота на камъните“ – Тагир Нургалеев, „че всичко неорганично е мъртво, а ние искаме да докажем обратното – че всичко в света е живо. И затова някога на Земята са съществували каменен живот и силициева цивилизация. И напълно възможно е след поредната ядрена война, която ще унищожи практически всичко органично на планетата, отново да оживеят каменните хора“.
Между другото, в Интернет има мното материали на тема силициевия живот на Земята – например за мистериозната планина „Дяволската кула“, която се намира в щата Уайоминг, САЩ. Всичко това е невероятно интересно и не случайно Ернст Мулдашев изучава своите каменни идоли толкова дълго и упорито, като разпознава в тях интелигентните същества, живели някога на Земята.
Мегалитните паметници на територията на община Минерални са духовни същества, точно от тази категория и те очакват дълго и търпеливо своите бъдещи изседователи. Ако все още не сте подкрепили Минерални бани в тази категория, направете го от тази връзка:
https://tourismawards.bg/cat/kulturno-istoricheski-turizm/
Ако вече сте гласували от същия Ай Пи адрес, ще ви се появи временното класиране. Тогава го направете през телефона си или през телефоните на вашите близки! Заедно можем, апелираха момичетата от Хандбален клуб „Топлика” – Минерални бани!