Минерални бани очаква подкрепа за наградите в туризма

BanyОбщина Минерални бани продължава да държи второ място във временното класиране в категорията „Община на 2019 г. за културно-исторически туризъм” при надпреварата за Годишните награди на Министерството на туризма. Тя има 23,83% при онлайн гласуването и е само с 4% след водача – община Сливен. На трета позиция с 18,34 % от вота е община Стрелча, а Стара Загора има 13,08 %. Спорът за петата и шестата позиция се води оспорвано и с променлив успех между Петрич и Ивайловград. Последна засега е община Самоков, за която са гласували едва 1,65 %. За Минерални бани можете да гласувате директно оттук:
https://tourismawards.bg/cat/kulturno-istoricheski-turizm/
Ако вече сте гласували от този Ай Пи адрес ще ви се появи временното класиране. Минерални бани нашумя през последните три години с древните си мегалитни комплекси като „Градът на Слънцето”, „Орлови скали”, „Купена” и „Змийския град”. Няколко поредни години в Града на Слънцето се извършват археологически разкопки и той има потенциала да се превърне в културно-исторически обект от ранга на Перперикон и Татул.
В другата категория „Община на 2019 г. за балнео и СПА туризъм” Минерални бани е на трето място в подреждането по гласуване със 17,08 % гласували. На първа позиция продължава да е община Велинград с 57,79 % от гласовете, а втора е Стрелча с 22,50 %. След Минерални бани е община Сапарева баня с 2,98 %. Вие можете да подкрепите Минерални бани за „Община на 2019 г. за балнео и спа туризъм” като гласувате и от тази връзка:
https://tourismawards.bg/cat/spa-destinacia/
Може да гласувате за финалистите до 6 декември 2019 г. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в София на 16 декември 2019 г. Победителите в Годишните награди в туризма ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза, изработена от Димитър Германов специално за церемонията. Благодарим предварително на всички, които желаят да ни подкрепят в това изключително оспорвано състезание, каза още кметът на общината Мюмюн Искендер.