Пътищата на времето тръгват от Змийския град в Минерални бани

BanyПътищата на времето тръгват от Змийския град край село Сърница в община Минерални бани. Пътниче, който си поел през Пътя на времето и търсиш отговор на загадките, спри се за малко тук! Това са свещените мегалитни комплекси край древния Топлицос и днешния национален курорт Минерални бани. Ще ти разкажем за тях! Градът на Слънцето над село Ангел войвода вече започна да разкрива своите тайни – скален часовник по-древен от този на маите, единствена по рода си в Родопите шарапана, древнотракийско светилище, раннохристиянска църква, антична крепост със запазени стени с височина над 4 метра на места, изсечени в скалите ниши, скален олтар.
Но това съвсем не е всичко – само през няколко хълма по-нататък ще видиш още по-древното мегалитно светилище „Орлови скали” край село Сърница. Тук далеч преди хората да открият желязото в скалите са изсечени огромни каменни лица. Ще ти покажем едно от тях, защото за да го видиш ще трябва да се изкачиш по 40-метрова отвесна скала, на която много вероятно е да са казали корабите на анунаките.
На един хвърлей място от нея е друго култово светилище – „Змийския град”, датирано на повече от 18 000 години. Светилището е с дължина близо 2 километра на трудно достъпно място и все още предстои да бъде изследвано.
Има и още, но за тях ще ти разкажем през следващите дни, а ако това не е място за културно-исторически туризъм, с ръка на сърцето ти, пътниче – не подкрепяй Община Минерални бани в най-тежкото състезание. Тази година тя бе номинирана за Община на 2019 г. за културно-исторически туризъм и очаква твоята могъща подкрепа за да бъде първа. Ако чуеш своя вътрешен глас да говори – подкрепи Минерални бани в надпреварата за Община на 2019 г. за културно-исторически туризъм оттук!
https://tourismawards.bg/cat/kulturno-istoricheski-turizm/