Община Минерални бани има шансове за призови места

BanyОбщина Минерални бани има много сериозни шансове да затвърди присъствието си на туристическата карта на България. Тя е номинирана в две категории за Четвъртите годишни награди на Министерството на туризма. В категорията „Община на 2019 г. за балнео и СПА туризъм” Минерални бани се състезава с Велинград, Стрелча и Сапарева баня. В момента Минерални бани се намира на трето място във временното подреждане по гласуване с 6,47 процента гласували. На първа позиция е Велинград с 54,48 % от гласовете, а втора е Стрелча с 29,62 %. За Сапарева баня са гласували 1,48 на сто от хората.
Минерални бани е уникален курорт, чието качество на минералната вода е равно с това на Карлови Вари. През последните 8 години бе направено много, за да могат хората да ползват качествата на водата, която помага за лечението на много заболявания. Минерални бани заслужава напълно да спечели това съревнование, затова умолявам всички хора да гласуват в сайта на Министерството на туризма за Минерални бани като „Община на 2019 г. за балнео и СПА туризъм” призова кмета на общината Мюмюн Искендер. Кампанията, която започва общината е с мотото „Подкрепи водата на Минерални бани!” Очакваме тя да бъде подкрепена от всички медии, които вярват в малката, но изключително красива и добре подредена община.
Втората категория в която е номинирана община Минерални бани е „Община на 2019 г. за културно-исторически туризъм”. Тук надпреварата ще бъде с общините Сливен, Стрелча, Стара Загора, Ивайловград и Петрич. Във временното класиране Минерални бани е четвърта с 9,46 % от гласовете. Водачът Сливен има 43,63 %, втора е Стрелча с 28,38 %, а трета е Стара Загора с 11,39 %.
За да подкрепите Минерални бани в двете категории, можете да гласувате директно и от тези линкове:
Община на 2019 г. за балнео и спа туризъм
https://tourismawards.bg/cat/spa-destinacia/
Община на 2019 г. за културно-исторически туризъм
https://tourismawards.bg/cat/kulturno-istoricheski-turizm/
Благодарим предварително на всички, които желаят да ни подкрепят в това изключително оспорвано състезание, каза още кметът на общината Мюмюн Искендер, който вчера встъпи в длъжност за своя трети мандат.