Атанас Капралов: Вярвам в победата на Давид над Голиат

GrajdaniteМоят стар приятел Иван Евлогиев води тежка битка за властта в Димитровград. Тя е окупирана от хора, които разполагат с всички механизми да я задържат. В случая – нещо като Давид срещу Голиат. Това написа поетът Атанас Капралов във Фейсбук страницата си в подкрепа на кандидата за кмет на община Димитровград Иван Евлогиев, издигнат от коалиция „Ние, гражданите”. Иван е благороден човек, вършил многократно добрини за своя град. Има и визия за бъдещото му развитие – неговата смела кампания ясно го показа. Познавам добре този целенасочен мъж и мечтател и съм убеден, че той би бил полезен на съгражданите си: дали като кмет, дали като общински съветник – това ще го решат избирателите.
Впрочем, дано избирателите имат правото на свободна воля, защото състоянието на гражданското общество в по-малките общини (Димитровград се е запътил натам!) съвсем не е цветущо. Преживях много огорчения от контактите си с властта в моето родно място през последните дванайсетина години и вече почти загубих надежда за положителна промяна при сегашните управляващи. Все по-ясно осъзнавам, че те имат нужда от обслужващ персонал, от бездарни ласкатели, а не от кадърни и мислещи хора край себе си… Разбира се, там има и известни постижения, но случващото се в духовната сфера е, меко казано, тревожно. И влизането на един наистина духовен човек във властта, при всички положения ще я освежи.
Успех, Иване – на теб и на твоята коалиция „НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ“! Знам, че тази битка е много трудна, но ти няма да паднеш духом – като нашия любим „Поручик Голицын“!