Премиера на книга и първи сблъсък между Иван Евлогиев и Иво Димов

DimitrovgradСреща с Петър Жеков и представяне книгата на Митко Добрев за него се състоя в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ – Димитровград. Автор на книгата „Вълшебният стрелец Петър Жеков“ – ненадминат голмайстор на България от 1915 г. до днес“ е Митко Добрев. Той е роден на 26 февруари 1954 г. в Димитровград, където прави и първите си стъпки във футболната игра.
Срещата бе открита и водена от Петко Каневски. Иво Димов приветства Петър Жеков и подчерта значението на спорта. Той връчи почетния знак на Димитровград на футболната легенда. Накрая кмета подчерта че е извършен ремонт на Спортната зала, която не била ремонтирана от 40 години. Иван Евлогиев апострофира Иво Димов, че пода на залата, който е най-скъпото съоръжение е дарение от неговите фирми преди 25 години и е изработен от най-качественото дърво, сибирска лиственица. Това бе и първият директен сблъсък между двамата кандидати за кмет на община Димитровград. Иван Евлогиев разказа случки от футболното минало. Той добави, че освен Петър Жеков има още две легенди на спорта, които не трябва да бъдат забравяни – Митко Добрев и Петко Маринов. Баскетболната легенда на Димитровград също говори за приятелството си с Петър Жеков.
Пред присъстващите Нина Урумска от Историческия музей сподели, че едни от най-ценните спортни отличия, които притежава музея са именно медалите на Петър Жеков, подарени им миналата година и шампионската купа на „Компакт”, дарена от Иван Евлогиев преди време.
В края на срещата Петър Жеков раздаде автографи на присъстващите.