Коалиция „Димитровград завинаги” издига Иван Евлогиев за кмет

EvlogievБизнесменът Иван Евлогиев оповести нови подробности около кандидатурата си за кмет на община Димитровград. Създадена е предизборна коалиция „Димитровград завинаги”, подкрепена от АБВ и други партии. Вратите на коалицията са все още отворени за присъединяването на нови партии, каза Иван Евлогиев. Щабът на коалицията „Димитровград завинаги” ще бъде открит на 25 август на бул. „Раковски” №18. Там всички граждани ще могат да се запознаят по-подробно с предизборната платформа и целите и задачите, които си поставя коалицията.
Коалицията ще формира листа от 33 кандидати за общински съветници и издига за независим кандидат кмет Иван Костов Евлогиев. Неговият девиз ще бъде „Човек, който нищо не иска за себе си е непобедим!”
Социологическите проучвания показват балотаж на изборите в Димитровград между Иван Евлогиев и Иво Димов. В съотношение 60:40. При всички други случаи вероятността Иво Димов да спечели изборите още на първия тур е много голяма. От „Димитровград завинаги” призовават БСП, ако действително искат да свалят ГЕРБ от власт да преосмислят решението си и да подкрепят Иван Евлогиев.
„Компакт холдинг” на Евлогиев бе много известен с мащабната дейност, която развиваше. През 1995 г. фирмата му купи Международната банка за инвестиции и развитие, която, както той навремето заяви, се оказа куха. По-късно срещу него имаше дело за фалита на банката, по което бе оправдан. Евлогиев бе собственик и на частни вестници в Димитровград и Хасково.