Какво се крие зад мегалитните светилища в Минерални бани

BanyНай-много мегалитни паметници в България са установени на територията на община Минерални бани. Те все още не са изследвани от специалистите, но когато това стане могат да се видят доста интересни неща. Свещените мегалитни съоръжения натрупват електромагнитна енергия, тъй като мегалитите съдържат значително количество магнетит. Тези камъни са придвижвани на огромни разстояния. По такъв начин мегалитните съоръжения се явяват огромни, но слаби магнити.
Това оказва дълбоко въздействие върху организма на човека, по-конкретно на разтвореното желязо в кръвоносните съдове, да не говорим вече за милионите частици магнетит в черепа и епифизата, която сама по себе си, се явява доста чувствителна към магнитното поле и произвежда химичните вещества пинолен и серотонин, който на свой ред води до създаването на халюциногена DMT. В условия, когато се снижава интензивността на геомагнитното поле, хората, както е известно, изпитват необикновени психически и шамански състояния.
Инженерът Пиер Мирьо е провел изчерпателно изследване в Карнак, Франция, където има около 80 000 мегалита. Първоначално той се съмнявал, че мегалитните съоръжения имат някакви особени свойства. Но изследванията показали, че долмените усилват и освобождават телургична енергия през деня, с пик разсъмване. Ученият сравнил това с електрична индукция. Според Мирьо, мегалитите се държат като бобини на соленоиди, в които индукционните токове стават по-слаби или по-силни в зависимост от околното магнитно поле. Но тези явления не възникват, ако в долмена не се съдържат кристални породи, богати на кварц, като например гранит.
Мегалитите на Карнак, намиращи се в най-активната сеизмична зона на Франция постоянно вибрират, което прави тези камъни електомагнитно активни. Енергията пулсира през равномерни периоди от време, например на всеки 70 минути, камъните редовно се зареждат и разреждат. Мирьо забелязал, че напрежението в стоящите камъни намалявало с тяхната отдалеченост от каменния кръг, който се държал като вид кондензатор на енергия.
Очевидно менхирите не били поставени на това място случайно, учените установили, че камъните са докарани от 97 километра и са поставени в пряка зависимост от земния магнетизъм.