Ресми Мурад поздрави новия кмет на община Нилюфер

ArdinoКметът на Община Ардино Ресми Мурад и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям поздравиха новия кмет на побратимената турска община Нилюфер, Бурса – Тургай Ердем. Това стана по време на двудневното им посещение в Турция. На срещата присъстваше и цялото ръководство на Сдружението за култура и сътрудничество „Егридерелилер” в Бурса, начело с председателя му Айдън Йълмаз.
Темите на разговора между представителите на двете побратимени общини бяха бъдещото съвместно сътрудничество и реализирането на общи проекти. Кметът на Нилюфер Тургай Ердем изрази задоволството си от посещението на колегата си Ресми Мурад. „Нека да изграждаме мостове между държави, градове и хора, за да запазим заедно общите ценности на нашите култури“, заяви Тургай Ердем.
Кметът Ресми Мурад благодари на домакините за топлото посрещане.„Винаги сме имали отлични контакти с община Нилюфер. Имаме много реализирани съвместни проекти и се надяваме да продължим ползотворното си сътрудничество и в бъдеще”, заяви Ресми Мурад. Община Нилюфер е първата побратимена община на Ардино. Взаимните контакти продължават вече 24 години. През това време, въпреки големите разстояния, приятелството между двете общини се задълбочава с всяка измината година.