Хандбалистите на Минерални бани отиват на Държавно първенство

BanyМомчетата до 12 г.на треньора Фильо Филев успяха да победят в провелия се в Минерални бани Зонален финал този уикенд. В първия мач, който бе с отбора на ХК „Фрегата“ – гр.Бургас, момчетата се наложиха убедително с 16:4.
Втората среща бе с отбора на ХК «АСТИ» – гр.Хасково. Още в началото започнаха убедително и взеха превес над хасковските момчета и завършиха с резултат 27:11. Така си осигуриха 2 място в зоната и класиране на Държавен финал. Третата среща не бе от решаващо значение, а и отборът на ХК „Поморие“ имаше голям актив от точки. Въпреки това момчетата играха отлично и малко не им достигна до победа над фаворита в групата, и завършиха 15:13 за „Поморие“. Два гола ги разделиха да триумфират с 3 победи от 3 мача пред родна публика, която през цялото време ги подкрепяше.
След приключване на Зоналния финал момчетата и техният щастлив треньор се окичиха със сребърните медали. Всички имат заслуга за това класиране, тъй като играха като един отбор. В средата на юни заминават за Поморие, където ще се срещнат с най-добрите отбори в България. Да им пожелаем здраве и успешно представяне на финалите.